Tettekkel is bizonyította Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, hogy alacsonynak tartja a jelenlegi OTP-árfolyamot.

A bankár érdekeltségében tartozó Sertorius alap ugyanis március 10-én 30 ezer darab OTP-részvényt vásárolt 11 546 forintos átlagos árfolyamon a tőzsde honlapján lévő tájékoztatás szerint, vagyis több mint 345 millió forintot költött a bank részvényeire. 

Csányi az OTP éves eredményeit ismertető sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az orosz-ukrán konfliktus legfeljebb 15 százalékos esést indokolna a bank árfolyamában, vagyis a háború előtti 18 ezer forint körüli szintről 15,3 ezernél lejjebb nem kellett volna csökkennie az OTP-részvénynek. A papír ehhez képest 10 ezer forint alatt is forgott

Csányi mellett Nagy György igazgatósági tag is alaposan bevásárolt OTP-papírokból az érdekeltségébe tartozó Ho-Me 2000 Kft-n keresztül. 21 351 darab OTP-részvényt vett 11 540 forintos átlagáron. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!