A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 3,77 ponttal, 0,02 százalékkal, 18 120,03 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutatója 0,02 pontot veszített, és 2139,14 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 9,54 ponttal, 0,18 százalékkal mérséklődött, és 5235,03 ponton zárt.

Egyértelműen a banki részvények voltak a nyertesek hétfő estig elsősorban azokra a felerősödött várakozásokra, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdán befejeződő kétnapos ülésén az alapkamat szinten tartásáról döntenek.

A kamatdöntés ismertetése után beszél majd Janet Jellen Fed-vezető, akinek a szavaiból esetleg következtetni lehet majd a legközelebbi kamatemelés időpontjára.

Piaci várakozások szerint a Fed decemberben emel majd kamatot. A Reuters által megkérdezett több mint száz szakértő 70 százalékos esélyt lát a decemberi kamatemelésre.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!