Az ÁKK 15 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 20 milliárd forintért 5 éves és 15 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt - írja az MTI.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 69,69 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK az előző aukción kialakultnál 8 bázisponttal alacsonyabb, 0,50 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 0,52 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 53,40 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 1 bázisponttal alacsonyabb, 1,06 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 1,10 százalék volt. (Kik veszik a magyar állampapírokat?)

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 56,40 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 1,96 százalék volt, 8 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Szerdán a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,03 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!