A svájci Nestlé élelmiszeripari vállalat tavaly rendkívüli tételektől mentesítve 2,4 százalékos szerves növekedési ütemet ért el, a legkisebbet az 1996 óta kalkulált mutató történetében. A legóvatosabb elemzői becslés is 2,6 százalékos szerves növekedést várt a cégtől. A negyedik negyedévben 1,9 százalék volt a szerves növekedési ütem, szintén alacsonyabb a Reuters hírügynökség által elemzők körében végzett felmérés 2,85 százalékos átlagánál.

A 89,8 milliárd frankos forgalom után a Nestlé éves nettó nyeresége 15,8 százalékkal 7,18 milliárd svájci frankra csökkent a 2016-os 8,53 milliárdról, alatta maradt az elemzői előrejelzések 9,6 milliárd frankos átlagának - írja az MTI.

A cég igazgatótanácsa 2,35 frankos éves osztalékra tett javaslatot, ami szintén alatta maradt a piac által várt 2,40 franknak, magasabb viszont az előző évi 2,30 frankos osztaléknál.

A Nestlé részvénye több mint két százalékkal gyengült csütörtökön a zürichi tőzsdén.

Fotó forrása: Nestlé

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!