Csökkent a Duna House profitja

A Duna House csoport 265,97 millió forint adózott eredményt ért el az első negyedévben, ez 9 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál - derül ki az ingatlanforgalmazó társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett negyedéves jelentéséből.
Papp Zsolt, 2017. május 26. péntek, 07:15
Fotó: Napi.hu

A cégcsoport nettó értékesítési árbevétele 1,052 milliárd forint volt, 37 százalékkal meghaladta a 2016 első negyedévit. A pénzügyi műveletek és adófizetés előtti eredmény (EBIT) 166,14 millió forint volt, 45 százalékkal kevesebb, mint 2016 első három hónapjában - írja az MTI.

A jelentésben a profit csökkenését elsősorban a lakossági jelzálogalapú hiteltermékek közvetítésében 2016 március végén hatályba lépett szabályozással, a jutalékplafon bevezetésével magyarázzák.

A cég vezetése szerint a második negyedév "lényegesen erősebb lesz", ezért fenntartják korábban közzétett ez évi eredmény-előrejelzésüket. Abban 750-1000 millió forint konszolidált adózott profit szerepelt a MyCity ingatlanfejlesztési tevékenység nélkül.

A Duna House részvényeivel tavaly november 11. óta kereskednek a BÉT prémium kategóriájában. A papír a csütörtöki kereskedést 3520 forinton zárta, az eddigi legmagasabb árfolyama 4088 forint, a legalacsonyabb 3250 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK