Csökkent a UPS profitja

Egyszeri tételek miatt jelentősen csökkent a gyorspostai logisztikai szolgáltatások területén az Egyesült Államokban piacvezető UPS tavalyi negyedik negyedévi profitja.
MTI-Eco, 2015. február 3. kedd, 16:49
Fotó: Reuters

A Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező UPS adózott eredménye 453 millió dollár, részvényenként 49 cent lett az egy évvel korábbi 1,17 milliárd dollár, részvényenkénti 1,25 dollár után.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,25 dollárra mérséklődött a tavaly december végén zárult három hónapban az egy évvel korábbi 1,32 dollárról. Elemzők nagyjából ilyen adatot vártak.

A cég bevétele 6 százalékkal 15,90 milliárd dollárra emelkedett a tavalyi utolsó negyedévben, ami minimálisan felülmúlta a szakértői várakozásokat.

A cég az idei évre 5,05-5,30 dolláros részvényarányos eredményt vár, ennek átlaga elmarad a szakértők által várt 5,26 dollártól.

Az atlantai székhelyű vállalat több mint 220 országban, illetve térségben van jelen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK