Csökkent az IBM profitja és bevétele

Csökkent az International Business Machines Corp (IBM) árbevétele és nyeresége a harmadik negyedévben - jelentette be a cég hétfőn, a New York-i tőzsdekereskedés leállítása után. A csökkenés fő oka az erős dollár és a hardvereladások visszaesése volt.
MTI-Eco, 2015. október 20. kedd, 08:18
Fotó: Reuters

Az amerikai elektronikai konszern azt közölte, hogy a szeptember 30-án végződött negyedévben árbevétele 13,9 százalékkal 19,28 milliárd dollárra esett, a 14. egymást követő negyedévben regisztráltak bevétel-visszaesést. Elemzők nagyobb, 19,62 milliárd dolláros negyedéves bevétellel számoltak.

A hardverüzletágban az árbevétel 39 százalékkal esett, árfolyamhatásoktól megtisztítva a csökkenés azonban csak 2 százalék volt. Az adózás utáni nyereség 3,46 milliárd dollárról 2,96 milliárd dollárra, az egy részvényre jutó eredmény pedig 3,46 dollárról 3,02 dollárra esett.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 3,34 dollár lett, ami meghaladta az elemzői várakozások átlagában szereplő 3,30 dollárt. Az IBM hétfőn rontott idei működési eredményével kapcsolatos előrejelzésén: azt 15,75-16,50 dollárról 14,75-15,75 dollárra változtatta.

A tőzsdeidőn túli kereskedésben csaknem 5 százalék mínuszba került az IBM részvénye.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK