Egy meg nem nevezett, komoly befektető adja el részvényeit a Deutsche Bankban és a Commerzbankban - közölte hétfőn egy, a CNBC-nek nyilatkozó kereskedő.

Az eladás a Deutsche Bank 116 millió részvényére és a Commerzbank 72,5 millió részvényére vonatkozik - áll az eladást bejelentő jegyzetben.

Az egyik befektető, aki mindkét bankban ekkora részesedéssel rendelkezik, a Los Angeles-i Capital Group. A cég nem kívánt nyilatkozni.

A Capital Group 2021 novemberében több mint 5 százalékra növelte részesedését a Deutsche Bankban. A Commerzbankban való részesedését 2020 októberében pedig szintén 5 százalék fölé emelte.

A Deutsche Bank és a Commerzbank képviselői nem kívántak nyilatkozni a CNBC megkeresésére.

Nem lenne újkeletű a nagybefektetők távozása, az elmúlt hónapokban az amerikai Cerberus befektetői cég is elkezdte leépíteni érintettségét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!