Gyengüléssel nyitott a forint csütörtökön is. Az euró ára nem sokkal a piacnyitás után 406 forint fölé ugrott, a dolláré is átlépte a 400-as lélektani határt. A svájci frank ára 420 forint fölött van. Reggel 9 óra után, ahogy a kereskedés megindult, a forint meredeken zuhanni kezdett az árfolyamgörbék szerint. 

Az Equilor szerint meghatározó szintek az euró/forint jegyzésében 400-nál és 410-nél vannak, vagyis ha az utóbbit átvinné a jegyzés, akkor gyorsabb ütemben tovább gyengülhetne a magyar fizetőeszköz. 

A piac emellett ma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyhetes betéti tenderének kiírására figyelhetett, a jegybank azonban nem emelt kamatot, az alapkamattal megegyező 10,75 százalékos rátával hirdette meg a programot. Ez megfelelt a piaci várakozásoknak. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!