Az év első kereskedési napján elkezdődött a régen várt forinterősödés. A magyar fizetőeszköz az euróval szemben a 366,5-es szint alá került, holott a tavalyi év végén még 369,5 forint körül volt egy euró. A dollár ára is csaknem 323 forintra csökkent. 

Az erősödés ráadásul tovább folytatódhat. "Fontos támaszhoz ért az euró-forint árfolyama, amennyiben sikerülne letörni a 367-368-as zónát, komolyabb korrekciós hullám indulhat. Ez esetben véget érne a szeptember eleje óta tartó emelkedő trend, és a 30 napos mozgóátlag alá kerülne a jegyzés. Ekkor az 50 napos mozgóátlag lenne a következő támasz 365,38-nál" - mondják az Equilor Befektetési Zrt. szakértői. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!