Jól indult a nap a forint piacán

Komoly erősödéssel indította a keddet a forint. Ismét 350 alatt jegyzik az eurót.
Herman Bernadett, 2020. május 26. kedd, 10:08
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Több mint egy forintot erősödött kedden nyitás után a forint az euróval szemben. A kora reggeli órákban még 351 forint fölött volt az euró ára, röviddel az európai piacok kinyitása után viszont már 350 alatt járt a keresztárfolyam, ami délelőtt 349,676-ig süllyedt, és jelenleg is e körül a szint körül tartózkodik.

Az Erste Befektetési Zrt. szakértői szerint nem meglepő az erősödés. Hétfőn ugyan enyhén gyengült a forint az euróval szemben, de továbbra is a rövidtávú mozgóátlagok alatt van a keresztárfolyam, így technikai szemmel nézve lefelé mutat a rövidtávú irány.

Ma a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa kamatdöntő ülésen vesz részt. A szakértők nem számítanak érdemi változásra, marad a 0,9 százalékos alapkamat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ballada, 2020.05.26 18:26

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html