Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Negatív hangulatban folyik a kereskedés ma az egész világon. A Budapesti Értéktőzsde is csúnyán esik, és a forint is zuhan.

Tegnap az euró-forint árfolyama a 382-es szint alatt is járt, de végül nem tudott a 382,50-es támasz alatt zárni.

Erre a szintre érdemes a következő napokban is figyelni, amennyiben nem sikerül letörni, hamarosan ismét emelkedés jöhet, megerősített ellenállás 389-nél található - írja a KBC Equities elemzésében. Egyelőre kitartóan masíroz a keresztárfolyam ebbe az irányba, dél körül már 387 forint volt az euró.

Tegnap Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszterjelölt elmondta, hogy várhatóan rövidtávon nem vezetik be az eurót Magyarországon, ennek hatására az euró árfolyama is mozgásba lendült - közölte a Takarékbank. Az elmúlt napokban a 390 forintos szintekről tudott fordulni az euró-forint árfolyama, egészen 383 forintig jött vissza az árfolyam. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azonban csütörtökön nem változtatott az egyhetes betéti kamat 6,45 százalékos kamatán, így ez nem támogatta tovább a forint erősödését. 

A dollár erősödött szerdán, és megszakította a három napos veszteségsorát, mivel a globális gazdasági növekedés kilátásaival és az emelkedő inflációval kapcsolatos aggodalmak most épp felülírták a korábbi kockázati étvágyat, mindezt az után, hogy a Fed elnöke némileg héjább, akár a neutrális szint fölé emelendő kamatokról szóló hangot ütött meg a megszólalásában - közölte az Equilor.

A részvénypiacok emiatt is estek. A forintnak az sem kedvez, hogy továbbra is sok a bizonytalanság a feltörekvő devizák piacán, az energiaárak és így az energiaimportőr országok külső pozíciójának várható jelentős sérülékenysége nem segíti ezt az eszközcsoportot továbbra sem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!