Az euró jegyzése szerdán a reggel hat órakor tartott 360,40 forintról este hat órára 360,17 forintra csökkent. A dollár jegyzése 311,98 forintról ment le 311,13 forintra, a svájci franké viszont emelkedett, reggel 335,69 forinton, este pedig 336,14 forinton állt - írta az MTI.

A hét eleji kezdéshez képest a forint gyengébben áll az euróval és a svájci frankkal szemben, sorrendben 0,1 és 0,3 százalékkal. A dollárral szemben viszont szerda esti jegyzése nagyjából megegyezik a hét eleji kezdéssel.

A hónap eleje óta a forint az euróval és a dollárral szemben 0,3 százalékkal gyengült, a svájci frankkal szemben pedig közel egy százalékot veszített. Ezzel már a svájci frankkal szemben is gyengébben áll az év eleji kezdésnél, mégpedig 0,2 százalékkal. A dollárral szemben a forint 4,8 százalékot veszített az év eleje óta, az euróval szemben viszont még 0,7 százalékkal áll erősebben.

Az idén elért leggyengébb árfolyamánál 0,2 százalékkal erősebb a forint szerda esti jegyzésén a svájci frankkal, 0,3 százalékkal erősebb a dollárral és 2,5 százalékkal erősebb az euróval szemben.

Idei legerősebb jegyzéséhez képest 10 százalékot veszített a forint a dollárral, 6,8 százalékot a svájci frankkal és 4,4 százalékot az euróval szemben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!