Az orosz jegybank azt közölte, hogy a június 17-éig tartó egy hétben a tartalék 12,3 milliárd dollárral, 582,3 milliárd dollárra csökkent.

Az év elején a tartalékszint 630,6 milliárd dollár volt; a legmagasabb szint a március 3-án lezárt héten volt, 643,2 milliárd dollárral.

Az orosz parlament alsóháza (duma) szerdán első olvasatban elfogadta azt a törvénytervezetet, amely államtitokként kezelné az orosz arany- és devizatartalékra vonatkozó adatokat, a hivatalos indoklás szerint ugyanis "meg kell védeni az adatokat attól, hogy barátságtalan országok hozzájussanak".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!