A dollárindex, amely az amerikai deviza és a hat fő valutából álló kosár 91,884 ponton állt az ázsiai tőzsdenyitáskor, miután a június 18-i 92,408 pontról visszaszorult, azon a héten, amikor a Fed Nyíltpiaci Bizottsága azzal sokkolta a piacokat, hogy két kamatemelést jósolt 2023 végéig. A Fed azóta adott kommentárja az adatokra helyezte a hangsúlyt annak meghatározására, hogy mikor lesz megfelelő az eszközvásárlások szűkítése és a magasabb kamatlábak bevezetése. Jerome Powell elnök egy hete azt mondta, hogy a döntéshozók nem fognak csak az inflációtól való "félelem" miatt cselekedni, és ösztönözni fogják a "széleskörű és inkluzív" munkaerő-piaci fellendülést. 

Az amerikai munkaügyi minisztérium júniusban várhatóan 690 ezer munkahelynyi bővülésről számol be, szemben a májusi 559 ezerrel. Elemzők 5,7 százalékos munkanélküliségi rátát becsülnek, szemben az előző havi 5,8 százalékkal - derül ki a Reuters közgazdászok körében végzett felméréséből.

A befektetők a keddi amerikai fogyasztói bizalmi adatokat, valamint a csütörtöki feldolgozóipari indexét is figyelik, hogy megtudják, merre tarthatnak a kamatlábak.

A dollár 110,620 jent ért, a múlt héten elért 111,110-es közel 13 hónapos csúcs alatt mozogva.

Az euró 1,19210 dolláron állt, és visszatért a június 18-án elért 2,8470 dolláros, 2 és fél havi mélyponthoz.

A font sterling visszacsúszott a kéthavi mélypontja felé, 0,1 százalékkal 1,38645 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!