Imrei János, az OTP Treasury szenior értékesítője az M1 csatornán elmondta, hogy a piaci hangulatot csütörtökön a nyugat-európai börzék iránya, illetve az Európai Központi Bank (ECB) döntése határozta meg. Az ECB ülés témája a bank eszközvásárlási programja volt, amely 2018 decemberével megszűnik.

Kiemelte, hogy a vezető részvények közül az OTP és a Mol jelentősen erősödött, a Richter és a Magyar Telekom árfolyama mérséklődött.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nap folyamán magyar vonatkozású hír nem érkezett. Délelőtt negatív hangulat uralkodott a nyugat-európai piacokon, de délután az ECB döntése megnyugtatta a befektetőket, emiatt a részvényindexek emelkedni kezdtek Európában. A kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően a BUX is erősödött.

A Mol 2,7 százalékkal 2704 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 4,1 százalékkal 10 200 forintra drágultak 4,8 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom 0,2 százalékkal 420 forintra esett, forgalma 128,4 millió forint volt. A Richter-papírok 0,5 százalékkal 5480 forintra gyengültek, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

Fotó: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!