A 2018-ban a cégcsoport 72 százalékkal, 8,072 milliárd forintra növelte árbevételét, adózott eredménye 1,718 milliárd forint volt, ami 87 százalékkal haladja meg 2017-es eredményét - írta az MTI.

A cégcsoport igazgatósága törzsrészvényenként 250 forint osztalék kifizetését fogja javasolni a társaság közgyűlésének.

A saját ingatlanfejlesztési projektek közül a csoport 693 millió forint nettó nyereséget realizált tavaly a Reviczky Liget projektből. A tavaly januárban indult MyCity projekt ütemterv szerint halad, és várhatóan idén októberben adják át. A Forest Hill projekt építési ütemterve továbbra is kihívást jelent a csoport számára, mivel a szűkös építőipari kapacitások következtében folyamatosan kitolódik a projekt várható zárási dátuma. Becslésük szerint az átadás 2019 júliusában több szakaszban fog indulni, a bevételek elszámolása pedig várhatóan 2019. harmadik és negyedik negyedévében, valamint 2020-ban történhet meg.

A három projekt együtt mintegy 400 lakás építését jelenti.

A negyedik negyedévben a franchise szegmens árbevétele 17 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi adathoz képest. A növekedés elsősorban a magyarországi hálózatnak köszönhető, míg Lengyelország stagnált.

A Duna House cégcsoport által közvetített hitelvolumen a tavalyi negyedik negyedévben meghaladta a 34 milliárd forintot, ez 83,1 százalékos éves növekedés.

A jelentés szerint a negyedévet meghatározta az ötödik legnagyobb lengyel hitelközvetítő, a Gold Finance akvizíciója november elején, ezáltal 184,1 százalékkal bővült a lengyelországi hitelvolumen, 30 százalék feletti organikus növekedés mellett.

A Duna House Holding Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír záróára szerdán 4000 forint volt. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb ára 4340 forint, a legalacsonyabb 3360 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!