Reggel még 304 forint alatt kezdődött a kereskedés, a magyar deviza lejtmenete még a kora délelőtti órákban kezdődött, ami a délutáni órákban kissé meglódult. Kedd estére az eurót 305,10, a dollárt 275,94, a svájci frankot 279,14 forinton jegyezték.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. befektetési szolgáltatások igazgatója a gyengülést azzal magyarázta az M1-en, hogy a piaci szereplők megkapták az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) meghívóját a csütörtöki sajtótájékoztatóra, amelyen a kötvénypiac megreformálásáról lesz szó. Mint minden bizonytalanság, ez is óvatosságra intette a befektetőket, az eddigi jelentős forintvétel megtorpant, inkább a pozíciók zárását lehetett látni - fejtette ki. Az igazgató szerint a következő napokban nagy volatilitás várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!