Egyre több pénzt visznek magyarok külföldre

Gyorsan növekszik a külföldön, betétben tartott pénz mennyisége, amely nyáron már meghaladta a 670 milliárd forintot - írta a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva a Világgazdaság pénteken.
MTI, 2015. december 4. péntek, 07:31
Fotó: Reuters

A külföldön tartott pénz mennyisége 13,3 százalékkal nőtt a júniusig tartó egy évben az előző évi szinthez képest, négy év alatt pedig megduplázódott. Míg 2010 közepén arányuk alig haladta meg az egy százalékot, idén már az összes pénzügyi eszköz 1,7 százalékát tették ki ezek a fajta megtakarítások.

A lap szerit három tényező játszott közre a folyamatban: 2013-óta folyamatosan csökkennek a lakossági betéti kamatok, a külföldön munkát vállaló magyarok növekvő száma miatt emelkedik a külföldön nyitott számlák száma is, megtakarításaiknak pedig csak egy részét utalják Magyarországra, de emellett az is szerepet játszhatott, hogy a lakosságnak megrendült a pénzügyi rendszerbe vetett bizalma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK