A Rába Nyrt. kizárólagos tulajdonában álló ingatlant legalább nettó 557 millió forintért, árverés útján értékesítik az MNV Zrt. által működtetett Elektronikus Aukciós Rendszerben - áll a tájékoztatásban.

A korábban közzétett közgyűlési előterjesztés szerint a Győrtől 30 kilométerre, Écs község külterületén található ingatlanon sem a Rába, sem a leányvállalatai nem folytatnak tevékenységet, működésüket ezért nem befolyásolja az értékesítés.

A társaság 2020-ban 1,1 milliárd forintos veszteséggel zárt, 2021-ben 1,272 milliárd forint nyereséget ért el. Az idei első fél évben 252,028 millió forint adózott veszteséget könyveltek el.

A Rába Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei kedden 1400 forinton fejezték be a kereskedést, árfolyamuk egy éven belül 1020 és 1520 forint között változott - írta az MTI.

A társaság többségi tulajdonosa az állami védelmi ipari cégeket összefogó N7 Holding Zrt., valamint 20 százaléknyi tulajdonos a kiszervezett győri egyetem vagyonkezelő alapítványa, a közkézhányad 25 százalék.

Az állami beruházások befagyasztása érintette a hajdúnánási motor GP pályát is. Magánberuházó viszont besegíthet, esetleg a győri Rábaring átalakításával. A verseny- és tesztpálya ugyanakkor az autógyártók figyelmét is felkeltheti - a szerk.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!