Komoly eladási hullám bontakozott ki az amerikai piacnyitást követően, a befektetők igyekeztek szabadulni a részvényektől, gyakorlatilag minden szektor mínuszba került.

Az esést részben a Moody's bejelentése váltotta ki, a hitelminősítő ugyanis akár tömeges leminősítést is elképzelhetőnek tart az eurózóna tagországokra vonatkozóan. A hangulatot tovább rontotta, hogy a technológia szektor egyik legnagyobb szereplője, az Intel csökkentette negyedik negyedéves árbevétel-várakozását, a befektetők ennek hatására igyekeznek megszabadulni technológia szektorhoz tartozó részvényeiktől.

Zárásra valamelyest enyhült az eladói nyomás, így az amerikai részvényindexek csupán 1,5 százalék körüli mínuszban zártak. A Dow 1,33, az S&P 500 1,48, míg a Nasdaq Composite mutatója 1,31 százalékos csökkenéssel zárta a hétfői kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!