A Twitter részvényenként 17-20 dolláros áron ajánlja a befektetők figyelmébe részvényeit - derült ki a céget népszerűsítő road show előtt. A két szélsőérték közepét és a november elejére tervezett első tőzsdei kibocsátáson (IPO) piacra kerülő papírok számát alapul véve ez 1,3 milliárd dolláros bevételt hozhat a mikroblog-vállalkozásnak.

A Twitter értéke az opciós részvényeket figyelem kívül hagyva 10 milliárd dollár lenne, ezeket és a korlátozottan forgalomképes papírokat is beszámítva 12 milliárd dollár lehet. Ez háromszorosa az internet korszakának hajnalán a tőzsdére került vállalatok, például az AOL kapitalizációjának, ugyanakkor töredéke a versenytárs közösség portál, a Facebook 127 milliárdos értékének.

A cég vezetősége és tanácsadói a következő heteket az Egyesült Államok nagyvárosait érintő road show-n töltik. Annyi már most biztos, hogy a kibocsátás után is a legnagyobb befektetők és belső emberek kezében lesz a Twitter több mint fele.

Elemzők szerint a cég konzervatívan számolt a 17-20 dolláros sáv meghatározásával. Van olyan szakértő, aki szerint a jövő év végére már 50 dollárt érhet a mikroblog-társaság részvénye. Mindezek alapján a New York Timesnak nyilatkozó elemzők úgy vélik, hogy a cég az IPO előtt még megemeli az árat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!