Eltűnt a forint ereje

Este 8 óra körülre visszagyengült a forint a hétfő késő délutáni szintek közelébe az euróval szemben, a dollárral és a svájci frankkal szemben maradt némi ereje a magyar devizának.
Napi.hu, 2015. április 14. kedd, 20:20
Fotó: Napi.hu

A délutáni IMF jelentés megjelenését követően jelentősebb erősödést mutatott a forint a főbb nyugat-európai devizákkal szemben. Estére azonban főleg az euróval szemben visszatért a hétfő késő délutáni szintekhez. Azután, hogy délután 2013 utolsó negyedévében látott szintig, 295,67 forintig erősödött a forint a közös európai pénzzel szemben, estére az euróárfolyam visszatért a 296,75 forintos szinthez.

A dollárral szemben ehhez képest csak minimális volt a visszakorrigálás, este egy dollár 278,21 forintot ért. A svájci frankkal szemben sem vesztette el a forint a délután szerzett erejét, a jegyzés 286,30 forintnál járt.

Eközben az euró/dollár árfolyama sem változott sokat a délutánihoz képest, egy euróért 1,0663 dollárt kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK