A Dow 0,87, az S&P 500-as mutató 0,67, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,69 százalékkal emelkedett a mai kereskedésben. Gyenge forgalom jellemezte a tőzsdéket, a trendet elsősorban a negyedéves vállalati eredmények és a makrogazdasági adatok alakították.

Összességében a várakozásokat meghaladó profitjelentések láttak napvilágot, de azért voltak csalódást okozó eredmények is, ilyet közölt az olajipari Exxon és az Aetna egészségbiztosító.

Erősítette a befektetői hangulatot, hogy közel kétéves csúcsra emelkedett a folyamatban lévő amerikai használtlakás-eladást jelző márciusi mérőszám. Az adat már csak azért is kedvező, mert épp egy hete csütörtökön arról látott napvilágot hír, hogy 2,6 százalékkal csökkent a használt lakások forgalma márciusban.

Ugyancsak ma közölték, hogy a múlt héten a vártnál kevésbé csökkent a munkanélküli segélyt először kérők száma az Egyesült Államokban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!