Emelkedik Európa

Jól indul a nap az öreg kontinens főbb tőzsdéin.
NAPI, 2013. január 9. szerda, 09:40
Fotó: Napi.hu

Az Alcoa jelentését követően emelkedni kezdtek a szerdai kereskedésben a főbb európai indexek, a gyarapodásból főleg a bankok és a bányászvállalatok vették ki a részüket. Bár még az amerikai vállalati jelentési szezon legelején járunk, így például a nagyobb befektető bankok csak jövő héten teszik közzé utolsó negyedévi teljesítményüket és előrejelzéseiket a következő időszakra, a piacon optimista a hangulat, így valamivel több mint fél órával a kereskedés megnyitása után a londoni FTSE-100 0,42, a párizsi CAC-40 0,58, a frankfurti DAX-30 pedig 0,36 százalékos plusz tudott felmutatni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK