Erős negyedévet zárt a Morgan Stanley

Emelkedő bevételek mellett jelentősen nőtt a Morgan Stanley amerikai bankcsoport nyeresége a harmadik negyedévben, köszönhetően a vagyonkezelési és befektetési banki üzletág szárnyalásának - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. október 17. kedd, 20:33
Fotó: Reuters

A világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója kedden kiadott gyorsjelentésében közölte, hogy nettó bevétele 9 milliárd 197 millió dollár volt a szeptember 30-án végződött három hónapban, éves összehasonlításban 3 százalékkal emelkedett.

Az adózott eredmény 1 milliárd 781 millió dollárt tett ki, ami az előző negyedévhez képest 1 százalékos, éves szinten pedig 12 százalékos növekedést jelent. A részvényesekre jutó nyereség 1 milliárd 688 millió dollár volt, a második negyedévhez képest 6 százalékkal, 2016 azonos időszakához képest pedig 11 százalékkal nőtt.

Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 93 centre emelkedett a második negyedéves 87 centről, illetve az egy évvel korábbi 81 centről.

Elemzők a tényadatoknál gyengébb eredményeket vártak: 9,01 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 81 centes nyereségre számítottak.

A New York-i székhelyű pénzügyi szolgáltatót nagyban segítette, hogy vagyonkezelési bevételei éves összevetésben 8,7 százalékkal, 4 milliárd 220 millió dollárra - történelmi rekordértékre - emelkedtek, befektetési banki tevékenységéből pedig 12,7 százalékkal több bevételre, 1 milliárd 380 millió dollárra tett szert.

Ugyanakkor a kötvénykereskedésből származó bevételek 20 százalékkal, 1,2 milliárd dollárra estek vissza, híven tükrözve a szektor térvesztését. A többi nagy amerikai bankcsoport, így a Citigroup, a JPMorgan Chase és a Bank of America egyaránt arról számolt be az utóbbi napokban, hogy jelentősen csökkent a kötvénykereskedelemből származó bevétele.

A New York-i tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben a Morgan Stanley 1,10 százalékos nyereségben, 49,48 dolláron forgott, az árfolyam a tavaly novemberi elnökválasztás óta több mint 45 százalékkal, január eleje óta pedig több mint 17 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK