A piacoknak hátszelet adott az amerikai és az ázsiai piacok teljesítménye és a globális konjunktúra fellendülése. Az IHS Markit intézet szerint az eurózóna "fulmináns fináléval" fejezte be az évet, az euróövezeti beszerzésimenedzser-index 58,1 pontra, 2011 február óta a legmagasabbra emelkedett.

A nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX-30 index 1,46 százalékkal, a londoni FTSE-100 0,32 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1,55 százalékkal nőtt. Európában 2,77 százalékos emelkedéssel Milánó vitte el a pálmát.

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 1,58 százalékkal emelkedett, míg az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 1,68 százalékkal ment föl.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!