Erősödött a forint, de az angol font még erősebb volt

Az euró jegyzése az előző estivel megegyező kora reggeli 308,31 forintról este háromnegyed hétre 306,96 forintra csökkent.
MTI-Eco, 2016. november 3. csütörtök, 18:59
Fotó: Napi.hu

A dollár jegyzése 277,39 forintról 276,45-re, a svájci franké pedig 285,50 forintról 283,72 forintra csökkent.

A brit font-sterling nagyot erősödött csütörtökön a főbb devizákkal szemben, miután egy bírósági döntés felcsillantotta a Brexit megakadályozásának a lehetőségét a Nagy-Britannia uniós távozásét erősen ellenző befektetői körök előtt. A londoni felsőbíróság csütörtökön elfogadta azt a keresetet, amelynek beterjesztői szerint a brit kormánynak nincs joga parlamenti jóváhagyás nélkül elindítani az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnéséhez vezető folyamatot.

A font-sterling a kora reggeli 342 forintos jegyzésről átmenetileg 347 forintra erősödött, majd 344 forintra tért vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK