A Dow Jones 0,23 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,16 százalékkal gyengült, a Nasdaq Composite 0,24 százalékkal esett pénteken.

A napközbeni veszteségek után mérsékelt nyereségbe fordította az indexeket délután, hogy a munkaügyi minisztérium közölte: októberben is stabilan nőtt az új munkahelyek száma az Egyesült Államokban, és emelkedtek a bérek is. Ez ugyanakkor még valószínűbbé teszi, hogy a tartalékbank decemberben emeli az irányadó kamatot, hacsak az elnökválasztás eredménye nem készteti politikájának újragondolására a Fed-et.

Nyomasztja a többnyire Hillary Clintonnal rokonszenvező befektetőket, hogy a demokrata elnökjelölt email-ügye miatt szorossá, sőt néhány közvéleménykutató intézet szerint nyílttá vált a verseny Clinton és Donald Trump között.

Az olajár január óta legnagyobb heti veszteségét szenvedte el, az október közepi éves csúcs óta pedig 16 százalékkal estek a jegyzések. A Szaúd-Arábia és Irán közt feszülő ellentétek miatt a piac borúlátóbban ítéli meg a megegyezés lehetőségét a termelés befagyasztásáról vagy csökkentéséről.

A dollár gyengült, az euró kora este 1,1120 dollár körül forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!