Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 aktuális csatornán kifejtette: a Brexit miatti veszteséget az amerikai piac egy hét alatt ledolgozta, Európában is látszanak már a kilábalás jelei. A magyar piac enyhe csökkenéssel fejezte be a hétfői kereskedést, és még nem sikerült teljesen ledolgoznia a Brexit miatti veszteségeit - mondta. A vezető részvények közül kiemelte a Richtert, amely hétfőn is jól teljesített, több mint fél százalékot emelkedett a múlt heti felvásárlási hírek kedvező hatására. Sándor Dávid szerint egyedül a Richter dolgozta le a Brexit utáni sokkot.

A többi papír esetében a csökkenés és a mérsékelt elmozdulás részben az amerikai tőzsde zárva tartásának a hatása.  A Mol 55 forinttal, 0,33 százalékkal 16 550 forintra csökkent, 779,9 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 32 forinttal, 0,51 százalékkal 6280 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,68 százalékkal 436 forintra gyengült, forgalma 246,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,53 százalékkal 5700 forintra erősödött, a részvények forgalma 601,0 millió forintot ért el.

A BUMIX 1671,68 ponton zárt hétfőn, ez 13,62 pontos, 0,81 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!