Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közép-európai idő szerint este nyolc órakor, két órával zárás előtt a Dow Jones ipari átlag 0,54 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,40 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,64 százalékos mínuszban állt.

A Dow Jones jó úton halad afelé, hogy már a nyolcadik egymást követő kereskedési napot zárja mínuszban. A mutatót főleg az Intel húzta lefelé. A mikroprocesszor- és chipgyártó árfolyama 2,70 százalékkal esett, miután bejelentették, hogy lemondott vezérigazgatója, Brian Krzanich, mert intim kapcsolatba került egyik alkalmazottjával. Ezt mindketten akarták, de így is megsértették a cégpolitikát, miszerint nem létesíthetnek viszonyt munkatárssal.

A Nasdaqot az elektronikus kiskereskedelemmel foglalkozó Amazon és a Google anyavállalata, az Alphabet húzta lefelé. Az Amazon árfolyama 1 százalékkal esett annak nyomán, hogy legfelsőbb bíróság kimondta, a szövetségi államok forgalmi adók fizetésére kötelezhetik az interneten vásárlókat.

Rossz napja volt az autógyáraknak is, a General Motors, a Ford Motors és a Fiat Chrysler több mint 1,2 százalékot veszített értékéből. Az aggodalom hulláma végigsöpört a globális autóiparon, miután a német Daimler rontotta idei profitvárakozását, a BMW pedig jelezte, hogy mérlegeli a "stratégiai választási lehetőségeket" a kínai-amerikai kereskedelmi feszültségek fényében.

Egy euróért 1,1616 dollárt adtak, 0,34 százalékkal gyengült az amerikai fizetőeszköz. A japán jenhez képest 0,39 százalékkal gyengült a dollár, 109,93 jenen forgott. A hat főbb devizával szemben kalkulált dollárindex 0,34 százalékkal, 94,46 pontra csúszott le.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egymással ellentétesen mozog. A legközelebbi, augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,58 százalékos veszteségben, 73,56 dolláron állt, míg a WTI 0,40 százalékos pluszban, 65,97 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára augusztusi szállításra 0,23 százalékkal, 1271,60 dollárra esett.

A kép forrása: Shutterstock.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!