Júniusban 80 ezer új állás jött létre az Amerikai Egyesült Államokban a nem mezőgazdasági ágazatokban, ez pedig elmarad a piac által várt 100 ezres számtól.

A negatív adat az összes főbb amerikai tőzsdére hatással volt, így 40 perccel a nyitás után a Dow Jones ipari átlaga 1,16, a S&P-500 1,1, míg a Nasdaq 1,24 százalékos mínuszban állt. Szinte minden cég részvénye zuhan, kivétel például a McDonald's jelent, mely 0,18 százalékot tudott erősödni az ellenszélben.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!