A követelés 97,45 százalékát az elfogadott csődegyezség keretében elengedték. A Park Teniszklub mégis az Est Media teljes, eredeti tartozását fizeti ki a két hitelező felé, méghozzá a csődeljárás előtti, száz százalékos értéken.

A BÉT és a KELER helyzete annyiban sajátos volt, hogy ezek a szervezetek törvényi korlátozás miatt az Est Mediában részvénytulajdont nem szerezhetnek, ezért a csődegyezség értelmében csak pénzben válhattak jogosulttá eredeti követelésük 2,55 százalékára, összesen mintegy 355 ezer forintra.

A Park Teniszklub Zrt. célja, hogy az Est Media kapcsolatai a tőkepiaci működés szempontjából fontos szereplőkkel rendezettek legyenek.

A megállapodást a tartozás rendezéséről a Park Teniszklub Zrt. száz százalékos tulajdonában álló Dynamopest Kft. kötötte a BÉT-el és a KELER-el.

Az Est Médiában megszerzett részesedését a Teniszklub bejelentett részesedésként kezeli, így a részvények keletkeztetésétől számított egy éven belül nem adja el azokat - idézi a Park Teniszklub közleményét az MTI.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!