Barna Zsolt tőzsdén kívüli ügyletben 16,77 millió darab részvényt vásárolt, Antal Kadosa Adorján szintén vásárolt ugyanennyi részvényt. A két új befektető összehangoltan járt el, így 13 százalékos részesedést szereztek a cégben a szerda esti bejelentés szerint.

Barna Zsolt, az OTP általános vezérigazgató-helyettese, a bankcsoport-irányítási és operációs divíziójának a vezetője, sokak szerint őt szemelték ki Csányi Sándor elnök-vezérigazgató egyik lehetséges utódjaként a bank élén. Antal Kadosa Adorján pedig Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó köreihez kötődik szorosan több szálon is.

Az Est Media a jövőben informatikai cégként lehet jelen a tőzsdén, miután nemrég kötelező erejű, végleges üzletrész-adásvételi szerződést írt alá a Delta csoport holdingcégével, a Deltagroup Holding Zrt.-vel.

Az elmúlt hetekben komoly spekuláció is folyt a cég részvényeivel. Csütörtökön, az OTP-s vezető és Antal Kadosa beszállásának hírére több mint 15 százalékkal emelkedett nyitás után az árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!