Est Media: vége a csődeljárásnak

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék végzését, amely jóváhagyta az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. csődegyezségét, és befejezetté nyilvánította a csődeljárást - tette közzé a társaság a BÉT honlapján, amit az MTI szemlézett.
Domokos Erika, 2018. március 14. szerda, 17:03
Fotó: Shutterstock

A közlemény szerint szerdán, iratbetekintés útján az Est Media tudomására jutott, hogy a Fővárosi Ítélőtábla elutasította a hitelező Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fellebbezését, és megállapította, hogy a társaság 2017. szeptember 19-én megkötött csődegyezsége mindenben megfelel a jogszabályoknak. Erre figyelemmel helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék végzését.

A Fővárosi Ítélőtábla határozata ellen további fellebbezésnek nincs helye. Az egyezséget jóváhagyó végzés ellen felülvizsgálatnak sincs helye, így a döntés véglegesnek tekinthető.

A csődeljárás a fenti végzésnek megfelelő döntés Cégközlönyben való közzétételével fejeződik majd be, és ekkor törlik majd a társaság cégnevéből a "cs.a." toldatot. Az Est Media a végzés hivatalos kézhezvételéről és a csődegyezség végrehajtásáról külön tájékoztatásokat fog közzétenni - közölte a társaság.

Az Est Media 2017. február 28-án nyújtott be csődkérelmet, a csődeljárást 2017. március 18-ai kezdő időponttal rendelte el a Fővárosi Törvényszék. A hitelezők 2017. szeptember 19-én elfogadták a társaság egyezségi javaslatát, és aláírták az átdolgozott csődegyezségi megállapodást. A hitelezők hozzájárultak a fizetési moratórium újabb, a csődeljárás kezdő időpontjától számított 365. napig történő meghosszabbításához is.

A társaság korábbi közlése szerint a csődeljárásba bejelentkezett hitelezők részben kielégítést kapnak, részben elengedik követeléseiket, a moratórium alá nem eső követeléseket pénzben és tőkekonverzió útján kielégítik. Mindezek számviteli hatásaként a társaság 2017. június 30-i állapot szerinti, mínusz 4,42 milliárd forint mértékű saját tőkéje pozitív tartományba, az előzetes számítások szerint 60 millió forint körüli értékre emelkedik, és eléri a felemelt, az előzetes számítások szerint mintegy 81,3 millió forintos jegyzett tőke kétharmadát, azaz a csődeljárás sikere egyúttal a törvény által előírt saját tőke/jegyzett tőke arányt is helyreállítja - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2018.03.14 22:24

Csányit valaha sokra tartottam, mert kerülte a nyílt politikai elköteleződést és mégis folyamatosan gazdagodott. Kis hazánkban a kettő együtt nem megy könnyen...

Mára viszont szememben már csak egy öreg uzsorás, aki anyagi érdekből(pedig már bőven van elég pénze!) bárkinek hajlandó kinyalni a seggét. Ide je lenne visszavonulnia és szórni azt a rengeteg pénzt, amit összeszedett...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html