Az S&P 500 2,4 százalékot zuhant, a Dow Jones Industrial Average pedig 640 pontot, azaz 1,9 százalékot veszített csütörtökön. A Nasdaq Composite 2,8 százalékkal esett. A veszteségek nagyobb része a kereskedés utolsó órájában következett be, mivel az eladások felgyorsultak a lejtmenetet hozó ülésszak végére – írja a Yahoo Finance!

A befektetők a Munkaügyi Statisztikai Hivatal pénteki legfrissebb fogyasztói árindexére (CPI) készülnek, mivel további támpontokat várnak arra vonatkozóan, hogy a Federal Reserve milyen agresszívan fogja emelni a kamatlábakat. A májusi adat az előrejelzések szerint azt mutatja, hogy az infláció májusban sem lassult érdemben. A közgazdászok arra számítanak, hogy az infláció éves szinten 8,3 százalékkal emelkedik májusban - az áprilisi értékkel megegyezően -, az élelmiszer- és energiaárak nélkül pedig 5,9 százalékkal.

A visszaesés a munkaerőpiacra vonatkozó adatokat is követte, amelyek a nyitás előtt csalódást okoztak, valamint az Európai Központi Bank megerősítette a jövő hónapban esedékes kamatemelési szándékát.

Az olajárak kissé visszaestek, de hordónként 120 dollár felett maradtak, a 10 éves amerikai kincstárjegy hozama pedig 3,06 százalékra emelkedett, ami május eleje óta először a hét elején átlépte a 3 százalékos szintet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!