Pénteken a forint a kora reggeli jegyzéséhez képest este hét órára az euróval szemben 0,30 százalékkal, a dollárral szemben 0,41 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,15 százalékkal gyengült.

A térségbeli devizák együtt gyengültek pénteken a főbb devizákkal szemben a gazdasági növekedési kilátások és a dollárkötvény-hozamok alakulásának tükrében, a nemzetközi devizapiacon kialakult folyamatokkal összhangban. A cseh korona és a lengyel zloty 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben.

Az eurót a kora reggeli 365,56 forint után este hét órakor 366,65 forinton jegyezték, a dollár jegyzése 305,57 forintról ment fel 306,81 forintra, a svájci franké pedig 329,78 forintról 330,29 forintra emelkedett.

Az euróval szemben a hétfői kezdőárfolyamához képest a forint péntek este 0,10 százalékkal állt erősebben, míg a dollárral szemben 0,44 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,13 százalékkal erősödött a héten.

A forint 368,17 forintos jegyzésen érte el a hét elején idei leggyengébb árfolyamát az euróval szemben. Ehhez képest már 0,41 százalékkal erősödött péntek estére. A forint történelmi árfolyammélypontja az euróval szemben 370 forintos jegyzés közelében volt. Tavaly két alkalommal is megközelítette a forint ezt a határt, április elején és október végén. Az április eleji 369,87 forintos eurójegyzéshez képest a forint péntek este 0,87 százalékkal állt erősebben.

A dollárral szemben 310,89 forinton alakult ki a forint leggyengébb idei árfolyama a hét elején. Azóta a forint 1,31 százalék nyereségre tett szert. A svájci frankkal szemben még január elején állt idei leggyengébb árfolyamán a forint, azóta 1,90 százalékkal erősödött - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!