A versengő áras tenderen 6 bank vett részt.

A jegybank annak érdekében, hogy a rövid oldali kamatok a monetáris tanács által optimálisnak tartott rövid oldali kamatszinttel való összhangját biztosítsa, 2020. december 29-én, 30-án és 31-én újabb eurolikviditást nyújtó swaptendereket tart. Az euro/forint FX-swap tenderek paramétereit tartalmazó tenderfelhívást az MNB 2020. december 29-én és 30-án 8.00 órakor, december 31-én pedig 11.00 órakor teszi közzé a honlapján és a hírügynökségi oldalakon. A hétfői tender december 23-i, a többi tender december 31-i elszámolású, a lejárat napja mindegyik tender esetében 2021. január 7.

Az MNB a negyedév végi swappiaci folyamatokra reagálva december végéig nem tart forintlikviditást nyújtó swaptendert. A következő forintlikviditást nyújtó swaptenderre 2021. január 4-én, január 6-ai értéknappal kerül sor.

Tekintettel az év végi időszak piaci sajátosságaira, december utolsó két hetében átmenetileg változik a jegybank tendereinek és aukcióinak rendje - írták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!