A szaúdi Aramco vezeti a tőzsdén jegyzett 100 legértékesebb vállalat rangsorát. A világ legnagyobb olajtermelőjének papírjait csak most decemberben vezették be a börzére, és máris olyan társaságokat szorított hátrébb, mint a Microsoft és az Apple, amelyek egészen addig vezették a listát - kezdi cikkét az Euronews.

A világ tíz legnagyobb tőzsdei társaságának listáján erős az amerikai túlsúly: a szaúdi társaságon kívül csak két kínai társaság van még.

Európai szempontból szomorú, hogy a 100-as listán is csak 5 európai cég, három svájci és két német (az SAP a 49. és a Siemens a 98. helyen) szerepel. A jelenleg legtöbbet érő 100 tőzsdei cégből 56 az Egyesült Államokban van bejegyezve.

A rangsort közzétevő német Handelsblatt gazdasági folyóirat értékelése szerint az európai vállalatok - a németeket is beleértve - egyre inkább tért veszítenek, míg a digitális üzleti modelleket alkalmazó amerikai társaságok megértik az idő szavát - zárja sorait az Euronews.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!