A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 8,19 százalékos, a frankfurti DAX-index pedig 7,43 százalékos mínuszban indította a kereskedést.

A piacokon pánikhangulat alakult ki: a befektetők a válságok idején biztos menedéknek számító eszközökbe, hogy ellensúlyozzák a koronavírus-járvány gazdaságra mért csapásának hatásait, miközben az olajárak több mint 30 százalékkal zuhantak annak következményeként, hogy Szaúd-Arábia árháborút indított Oroszország ellen - írja az MTI.

Az ázsiai tőzsdék az európai nyitás előtt szintén jelentős mínuszt könyvelhettek el: a tokói tőzsdeindex több mint 5 százalékkal gyengült, jongkongi társa pedig közel 4 százalékkal esett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!