A londoni FTSE-100 mutató 0,14 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,47 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,65 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,62 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést.

Pénteken részben az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok megoldódásához fűzött befektetői remények adtak lendületet a tőzsdei árfolyamok emelkedésének az európai piacokon, miután a Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow "közelgő köztes megállapodásról" tett említést a Kínával folyó kereskedelmi tárgyalásokról szólva.

A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese a dán Moller-Maersk részvénye volt 5,8 százalékos emelkedéssel, annak köszönhetően, hogy a szállítmányozási és logisztikai cég nyeresége a harmadik negyedévben annak ellenére nőtt, hogy a lassuló globális gazdasági növekedés miatt visszaesett a konténerszállítás.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,53 százalék pluszban, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,56 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,58 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 21 cent (1,94 százalék) plusszal, 63,49 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,37 százalékkal, 5,45 dollárral 1467,95 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1051 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1043 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!