Az Appeninn a megállapodással ráadásul kedvezőbb feltételekkel sikeresen restrukturálhatja hitelállományának ezt a részét. A döntés azért is logikus mert ezt követően a cégcsoport bevételei több mint 90 százalékban, míg a hitelei csaknem 70 százalékban azonos devizanemben lesznek. Ezzel az ingatlantársaság  jelentősen csökkenteni tudja árfolyamkitettségét. Az árfolyamkitettség csökkentése mellett a hitelportfólió időtávja is kedvezően módosulhat, hiszen a megállapodás aláírásával minden portfólióelemhez egységes, hosszú futamidejű finanszírozás kapcsolódhat- emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsának elnöke

.
A hitelek átstrukturálását követően a hitellejárati időtáv egységesen 10 év lehet, az ingatlanok pedig közös jelzálogfedezetet jelenthetnek majd a finanszírozónak. A restrukturálás a cégcsoport számára az elkövetkező időszakban jelentős fizetési könnyítésre is teret enged, az így felszabaduló szabad forrásokat pedig további intenzív portfólióépítésre fordíthatja az Appeninn. A megállapodás részeként a tervek szerint az Appeninn vállalja majd az üzemeltetésében lévő Kelenhegyi-irodapark átvételét és a bérlői igényeknek megfelelő, értéknövelő fejlesztések elvégzését, amelyekkel az ingatlan üzemeltetése is hatékonyabbá tehető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!