A Konzum Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság többségi tulajdonának megszerzése két ügyletből tevődik össze.

Az augusztusi bejelentésnek megfelelően most került a társaság tulajdonába a Lehn Consulting AG-tól vásárolt, 24,51 százalékos részvénycsomag.

Emellett a Konzum Nyrt. leányvállalata, a Konzum Management Kft. a december 18-i záróárfolyamon (724 forint/részvény) kivásárolja a Lehn Consulting AG Appeninnben lévő, a mai napig kibocsátott részvények 2,32 százalékos csomagját. A Konzum Management Kft. tulajdonszerzéséhez Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges.

A szükséges versenyjogi eljárást követően az Appeninn Nyrt. nevesített tulajdonosai: Konzum PE Magántőkealap 24,51 százalék, Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 24,51 és Konzum Management Kft. 2,32 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!