Ezt hozta a brit örömhír a forintnak

Az Egyesült Királyságban a maradáspártiak fölénye a devizapiacon is éreztette a hatását. A forint erősödött a főbb devizákkal szemben.
Napi.hu, 2016. június 20. hétfő, 20:00
Fotó: MTI/EPA

Az angol font jelentős, 1,9 százalékos erősödést ért el hétfőn az euróval szemben annak hírére, hogy a brit népszavazási közvélemény-kutatások újra a maradáspártiak fölényét mutatták.

Részben az ennek nyomán a piacokon kialakult jó hangulatnak volt köszönhető, hogy a forint is erősödni tudott a főbb devizákkal szemben. Az euróért hétfő este 0,3 százalékkal kellett kevesebbet adni, mint hétfőn, 313 forintot kértek a bankközi devizapiacon a közös európai pénzért.

A dollárral szemben 0,6 százalékkal erősödött a forint, este a zöldhasú jegyzése 276,75 forintnál járt.

A svájci frank 0,8 százalékkal lett olcsóbb, az alpesi devizáért 287,63 forintot kellett adni.

Eközben a dollár gyengült az euróval szemben, az euró/dollár devizapár kurzusa 1,1309-nél járt este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK