Fél százalékot emelkedett az S&P

Janet Yellen szenátusi meghallgatását követően felfelé vették az irányt a vezető amerikai tőzsdeindexek, a leendő Fed-elnök szavai szerint ugyanis egészen addig folytatódhatnak a jegybank eszközvásárlásai, amíg a növekedést nem sikerül jobban felpörgetni. Az S&P 500 bő fél százalékos pluszban zárta a napot és a kezdeti mínuszokat követően végül a Nasdaq is emelkedni tudott.
portfolio.hu, 2013. november 14. csütörtök, 22:53
Fotó: Napi.hu

Janet Yellen szavai újabb rekord zárószintre repítették a Dow-t (0,4 százalékkal, 15 876 pontra), de emelkedett az S&P és a Nasdaq is: előbbi fél, utóbbi 0,2 százalékot (a záró értékek 1790, illetve 3973 pont).

Tizenkét százalékot esett a Cisco részvények árfolyama miután a vállalat arra figyelmeztette befektetőket, hogy jelentősen csökkenhet a profitja. Az egy részvényre jutó profit 1,95 és 2,05 dollár között mozoghat, ami a legpesszimistább elemzői várakozásokat (2,10 dollár is alulmúlta). Csalódást okoztak a vállalat harmadik negyedéves értékesítési adatai is. A Cisco felől érkező kedvezőtlen hírek hatása az egész technológiai szektoron érezhető volt. A HP részvények közel 5,5, az IBM papírok pedig közel 0,8 százalékot veszítettek értékükből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK