Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntő ülése volt a hét egyik legfontosabb eseménya. A várakozásoknak megfelelően nem változtak a kamatszintek, az inflációs célszint fenntartható elérését a döntéshozók továbbra is 2019 közepétől várják, az olajárfolyam változását és annak inflációra gyakorolt hatását pedig átmenetinek tartják. Később azonban jelezték, hogy az 5-8 negyedéves előrejelzési horizont végéig nem lesznek tarthatóak a jelenlegi laza monetáris kondíciók. A csütörtökön megjelent inflációs jelentés szerint az alappályánál szigorúbb monetáris politikával számol, amennyiben folytatódik tőkekiáramlás a feltörekvő piacokról - foglalja össze hétvégi elemzésében az Equilor a helyzetet.

A vezető részvényekkel kapcsolatban kiemelték, hogy az alkoholos italok népegészségügyi termékadójának átlagosan 20 százalékos emelése rendkívül negatív lehet a Zwackra nézve, akár 10 százalékos bevételcsökkenést is jelenthet.

A BILK részvényeinek szerdán indult jegyzéséről az elemzés megjegyzi, hogy a vállalat minimum 25, maximum 49 százalékos tulajdonrészét értékesítheti a befektetőknek. Vonzerejét a a SZIT cégforma adhatja, amely azzal jár, hogy a vállalat az adózott eredményének minimum 90 százalékát osztalékként fizeti ki a részvényeseknek.

A Mol 2,97 százalékos gyengüléssel fejezte be a hetet, pénteken 2614 forinton zárt, heti összforgalma meghaladta a 9 milliárd forintot.

A Magyar Telekom részvényei 1,69 százalékkal gyengültek, a papír 406 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 778,6 millió forint volt.

Az OTP árfolyama 1,36 százalékkal erősödött, a papír 10 080 forinton zárt pénteken, forgalma 27,5 milliárd forint volt.

A Richter 6 százalékkal gyengült, a hét utolsó kereskedési napján 5015 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 9,15 milliárd forintot. A céget egy romániai partnere miatt sújtották a helyi hatóságok.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4031,16 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 54,15 ponttal, vagyis 1,33 százalékkal gyengült.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!