A dollárt 100,48 rubelen jegyezték 15 órakor, ami 5,87 rubel dollárerősödés a hétfői záróértékhez képest. Az euró 5,75 rubellel 111,75 rubelre drágult - írja az MTI a TASZSZ-ra hivatkozva.

Szakértők szerint a rubel még erőteljesebb értékvesztését némileg fékezi a jegybank elmúlt napokban hozott számos intézkedése, mint például az alapkamat emelése 9,50 százalékról 20 százalékra, illetve az, hogy az orosz cégeknek kötelezően értékesíteniük kell exportból származó devizabevételelük 80 százalékát az intézkedés visszavonásáig.

Megfigyelők szerint a rubel ellen játszik az is, hogy a hétfőn lezajlott ukrán-orosz tárgyalások első fordulója nem vezetett közvetlen eredményre. A piacok most a két ország képviselőinek újabb találkozójára várnak.

https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/oroszorszag-ukrajna-haboru-kilatasok-elemzes.746842.html

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!