A kínai központi bank (PBOC) csütörtökön azt közölte, hogy a hétnapos rátát 2,50 százalékra, a 28 naposat 2,80 százalékra, az 1 éves középtávú likviditási hitelt (MLF) pedig 3,25 százalékra növelte - írja az MTI.

A vállalati és a lakossági hitelfelvétel kamatai nem változtak, az alapkamat 4,35 százalék, 2015. október 24-e óta áll ezen a szinten.

Elemzők arra számítanak, hogy bármilyen további lépés a fokozatosság jegyében következik, mivel a döntéshozók ügyelnek a gazdasági növekedésre gyakorolt hatásra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!