Fontos bejelentést tett az OTP

Az OTP Banké lett a horvátországi Splitska Banka; az OTP Bank horvátországi leánybankja, az OTP Banka Hrvatska és a Société Générale Csoport közötti adásvételi szerződés alapján a tranzakció pénzügyi részét hétfőn zárták le - közölte az OTP Bank Nyrt. a BÉT honlapján szerdán.
Szász Péter, 2017. május 3. szerda, 19:20
Fotó: Napi.hu

A két bank az adásvételi szerződést még 2016. december 20-án kötötte meg. Ennek eredményeként a Société Générale Csoport horvátországi leánybankjában, a Splitska Bankában a francia pénzintézet 100 százalékos tulajdonrésze az OTP Banka Hrvatska tulajdonába került.

A Splitska Banka a horvát bankszektor 5. legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív - írja az MTI.

Az OTP Csoport horvátországi piaci részesedése a tranzakcióval mintegy 10 százalékra nő.

Az OTP Bank 2005 óta van jelen Horvátországban, és folyamatosan nyereségesen működött - a 2008-ban kezdődött válság időszakában is.

Az integrációt 2018 nyarán zárhatják le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK