Csupán pár óráig tudta gyengülésre késztetni a frankot a svájci nemzeti bank kora délelőtti közbelépése, illetve a beígért további intézkedések.

Délután háromnegyed öt előtt a svájci frank egysége újra 250 felett, 250,50-en állt, a napi mélypont 244,50-en volt. Az EUR/CHF az 1,1150-es csúcsról 1,09-re tért vissza, az EUR/USD 1,4260-on állt, az euró egységével pedig 273 forint felett kereskedtek.

A piacok egyrészt az olasz és a spanyol helyzet miatt idegesek - ennek kapcsán az EU is kifejezte aggodalmát -, másrészt az USA-ból sem jöttek jó adatok: a szolgáltatói ISM-index a várt alatti lett, de rosszul alakult az ipari megrendelésállomány is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!